Een Gezwollen Houten Vloer Repareren 3 Eenvoudige Stappen

Houten vloeren zijn duurzaam, maar kunnen op veel manieren beschadigd raken. Veelvoorkomende schade zoals krassen en schaafwonden is eenvoudig te repareren. Ze kunnen ook gemakkelijk worden gepolijst.

Maar u zou manieren moeten gebruiken om een gezwollen houten vloer te repareren wanneer u merkt dat delen of randen van de vloerplanken omhoog komen of een lelijke bult in het midden van de plank.

Dit wordt meestal veroorzaakt door het uitzetten of krimpen van de houten planken. Als uw houten vloer gezwollen is of tekenen van knik vertoont, moet u actie ondernemen en de schade herstellen.

Beoordeel de omvang van de schade om de beste aanpak te bepalen. Afhankelijk van de omvang hoeft u de vloerplanken mogelijk niet te vervangen.

1. Beoordeel De Zwelling

Onderzoek voordat u actie onderneemt de schade aan uw hardhouten vloeren en bepaal hoeveel vocht of waterinfiltratie deze heeft veroorzaakt.

Bepaal de bron van het vocht en sluit deze volledig af. Voordat u begint met betegelen, moet u ervoor zorgen dat u de bron van de waterinfiltratie hebt geïdentificeerd.

Onderzoek de schade aan de vloerplaat. Zoek naar tekenen van schimmel of meeldauw.

Voordat u doorgaat naar de volgende stap, verwijdert u eventuele beschimmelde tekens van uw houten vloer. Dit helpt de kwaliteit van uw vloer te behouden en de verspreiding van schimmel te voorkomen.

Nadat u de mal heeft verwijderd, kunt u eventuele lekkages verhelpen en de opgezwollen houten vloer repareren.

2. Pas De Kamertemperatuur Aan

Het handhaven van de juiste temperatuur is uiterst belangrijk bij het beheersen van het knikken of zwellen van uw houten vloer.

Als uw houten vloer is opgezwollen door een hoge luchtvochtigheid, plaats dan ventilatoren om de kamer te drogen. Om het drogen van je vloer te versnellen en om vocht af te voeren, kun je een luchtbevochtiger instellen.

Het droogproces kan even duren. Het kan tot een jaar duren voordat uw houten vloer volledig droog is. Dit hangt af van hoe vochtig uw houten vloer is.

Het kan enkele maanden duren voordat uw houten planken weer normaal zijn.

3. Voer De Nodige Reparaties Uit

Uw houten vloer kan blijvende schade oplopen wanneer deze opzwelt of knikt. De vloer kan in zijn oorspronkelijke staat worden hersteld als de temperatuur wordt gecontroleerd en gecontroleerd.

Je kunt de vloer opnieuw lakken om hem een glanzende nieuwe look te geven als dat zo is. Dit helpt de vloer in goede conditie te houden en voorkomt dat deze opzwelt.

U kunt het hout met hitte drogen om het uit te drogen voordat u reparaties aan de houten plank uitvoert. Zo kun je het hout goed beoordelen en bepalen of het gerepareerd moet worden en op de juiste manier.

Als de houten planken veel vochtschade hebben opgelopen en gespleten zijn of zelfs los zijn geraakt van de tand- en groefbevestiging die is gebruikt bij het installeren op de vloer, moet u de planken vervangen.

Als uw vloerplanken te opgezwollen zijn, kunnen ze barsten.

Indien u over het nodige gereedschap en expertise beschikt, kunt u de planken zelf vervangen. Als de situatie echter niet in uw handen ligt, kan het de moeite waard zijn een professional in te huren om de situatie te beoordelen en de beste oplossing te bieden.

Waarom Zwelt Mijn Houten Vloer?

U vraagt zich vast af, waarom zwelt mijn houten vloer op? Hier zijn twee factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw houten vloer opzwelt.

1. Waterschade

Dit is de belangrijkste oorzaak van het opzwellen van houten vloeren. Als uw vloer per ongeluk wordt overstroomd met grote hoeveelheden water of als er zich na verloop van tijd vocht ophoopt, loopt uw houten vloer het risico op te zwellen.

Vocht kan zich ophopen door herhaalde kleine lekkages, vooral als ze niet onmiddellijk worden opgeruimd; het kan zich ook ophopen door de natuurlijke stijging en daling van de luchtvochtigheid.

Het is mogelijk dat u het vocht in de loop van de tijd niet kunt zien. Het kan enige tijd duren voordat u schade aan uw vloerdelen opmerkt. Overtollig vocht zorgt ervoor dat de houten vloerplanken uitzetten, krimpen en optillen.

2. Onjuiste Installatie

Als uw houten vloer niet goed is gelegd, kan uw vloer gaan knikken en opzwellen. Onvoldoende lijm, onjuiste spijkers of constructie van de ondervloer zijn allemaal factoren die knikken en zwelling kunnen veroorzaken.

Dit kan al enkele dagen na installatie beginnen. Om tot een goed gelegde houten vloer te komen, is het aan te raden het werk over te laten aan professionele houten vloerexperts, behalve dat u zelf een expert bent.

Conclusie

Voordat u begint met het repareren van een gezwollen houten vloer, moet u de omvang van de schade beoordelen en bepalen welke fysieke verwondingen aanwezig zijn.

Afhankelijk van hoe slecht de vloerplanken zijn, kunt u de juiste aanpak bepalen en hoeft u de vloerplanken mogelijk niet te vervangen.