Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Multiplex Vloeren En Hoe Lang Gaan Ze Mee?

Recent heeft er een verschuiving plaatsgevonden van het gebruik van hardhout naar multiplex. Je vraagt je misschien af, waarom is dat zo? Waarschijnlijk omdat multiplex milieuvriendelijk en betaalbaar is.

Multiplex vloeren zijn goedkoper dan andere vloertegels en planken. Dit is een belangrijk voordeel als je de voor- en nadelen van multiplex vloeren in overweging neemt.

Hoewel multiplex in termen van sterkte en duurzaamheid vergeleken kan worden met het vrij duurzame hardhout. Gelukkig is multiplex er in verschillende diktes.

Zo kunt u voor elk doel een geschikte keuze krijgen. De voor- en nadelen van multiplexvloeren worden in dit bericht in detail uitgelegd.

Voordat we ingaan op de voor- of nadelen van multiplexvloeren, zullen we kort uitleggen wat het is. Multiplex is gemaakt van dunne fineerlagen die in verschillende diktes aan elkaar worden geseald. Dit hout kan worden gebruikt als vloer, kasten of voor andere verticale oppervlakken.

Multiplex vloeren zijn er in verschillende diktes en verschillende designs, waardoor ze perfect zijn voor elk project waar je aan begint.

Soms wordt multiplex gebruikt als ondervloer voor hardhouten vloeren, bamboevloeren of om te bedekken met linoleum en tapijt.

Uw gebruik van multiplex als vloertegel of -plaat moet afhankelijk zijn van het doel van de kamer. Multiplex vloeren kunnen worden gebruikt in kantoren, maar niet in kelders, badkamers of keukens.

De voor- en nadelen van multiplexvloeren worden in dit bericht besproken om u te helpen een beslissing te nemen.

Multiplexvloeren mogen alleen worden gebruikt voor het beoogde doel, zoals we al hebben vermeld. Multiplexvloeren zijn misschien geweldig voor het ene doel, maar niet voor het andere. Hier zijn enkele voor- en nadelen van multiplexvloeren.

Voordelen Van Multiplex Vloeren

Hier zijn enkele voordelen van multiplex vloeren:

1. Het is betaalbaar

Het is al eerder gezegd dat de prijs van multiplex vloeren niet te vergelijken is met de kosten van andere vloertegels (zoals hardhout, bamboe en kurkvloeren). Dit maakt multiplex een kosteneffectieve die gemakkelijk in uw budget past.

U kunt ook kiezen uit verschillende diktes en kwaliteit multiplex, zodat u er een kunt vinden die bij uw behoeften past.

Meer nog, de installatiekosten van multiplex zijn relatief goedkoper in vergelijking met de kosten van andere vloerinstallaties. U kunt multiplex vloeren zelf installeren als u geld wilt besparen.

2. Flexibiliteit:

Veel mensen stappen hierdoor over op multiplex. U kunt multiplex vloeren zelf leggen, wat de kosten zal drukken.

U kunt multiplexvloeren ook gemakkelijk oplappen door beschadigde delen te vervangen of door het bestaande triplex te vervangen door een nieuwe triplexvloer over de oude te installeren.

Er zijn veel ontwerpen beschikbaar voor multiplexvloeren, dus u kunt de juiste vinden voor uw kamer.

3. U kunt multiplex zelf installeren

Denk je aan een leuk huisproject om aan te beginnen, nou, denk niet verder! U kunt uw versleten vloeren eenvoudig vervangen door zelf nieuw triplex te plaatsen.

Ja! Ja!

4. Waterbestendigheid:

In vergelijking met andere vloertegels zoals bamboe, ontdekken we dat multiplex zeer goed bestand is tegen water.

Dit kan zijn omdat lagen dicht op elkaar zijn gepakt en met lijm zijn verbonden, waardoor het moeilijk is om ertussen water door te sijpelen.

Nadelen Van Multiplex Vloeren.

Zoals gezegd, alles met een voordeel zal waarschijnlijk een overeenkomstig nadeel hebben. Hieronder staan de nadelen van multiplex vloeren:

1. Het is niet zo sterk en duurzaam als geadverteerd!

Hoewel multiplex wordt geadverteerd als sterk en duurzaam, is het in de praktijk misschien niet zo duurzaam.

Multiplex is niet alleen gevoelig voor krassen, groeven en deuken, het is ook vaak zwak en heeft versterking van onderaf nodig.

Vanwege het minder duurzame karakter is het misschien niet mogelijk om huisdieren te hebben of schoenen met hoge hakken te dragen.

2. Het kan de verkoopbaarheidswaarde van uw eigendom beïnvloeden

Het gerucht gaat dat een huis met multiplexvloeren niet zo snel uitverkocht raakt als u denkt, waarschijnlijk vanwege het minder duurzame karakter van multiplexvloeren.

Als u van plan bent om lang in uw huis te wonen, is dit nadeel misschien niet zo groot. Als u er echter over denkt uw huis binnenkort te verkopen, wilt u misschien even stilstaan bij de keuze om multiplex vloeren te installeren.

3. Multiplex heeft losse knopen

Dit komt doordat multiplex vloeren minder duurzaam zijn.

De knoop is meestal het zwakste punt van het triplex, wat betekent dat als er iets met de knoop gebeurt, het resterende hout er gewoon uit valt. Soms kan het midden van de knopen uitvallen en een minder aantrekkelijk midden achterlaten.

Hoe Lang Gaat Een Multiplex Vloer Mee?

Wij denken dat u de voor- en nadelen van multiplex vloeren goed begrijpt. De vraag blijft echter: hoe lang gaan multiplex vloeren mee? het antwoord op deze vraag is natuurlijk afhankelijk van de kwaliteit van het triplex en het doel waarvoor het wordt gebruikt.

Hoewel het bijna onmogelijk is om de levensduur van hout nauwkeurig vast te stellen, hangt de levensduur af van hoe het multiplexproduct wordt gebruikt, hoe het is geïnstalleerd en de kwaliteit ervan.

Multiplexvloeren, zoals T-111, moeten minstens 35 jaar meegaan, op voorwaarde dat ze op de juiste manier worden afgewerkt,

Voor kleinere ruimtes zoals de keukenopslag of kast, kan multiplex bijna eeuwig meegaan als het niet te veel wordt beschadigd.

De kwaliteit van het triplex speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de levensduur. Het wordt aanbevolen om multiplex te kiezen dat is gemaakt van hardhout zoals walnoot en eiken, omdat dit duurzamer is.

Conclusie

U kent nu de voor- en nadelen van multiplex vloeren. Multiplexvloeren zijn echter relatief goedkoop, maar ze kunnen gemakkelijk worden beschadigd. Hieruit volgt dat het gebruik van multiplex gebaseerd moet zijn op het doel van de kamer.

Multiplex wordt bijvoorbeeld het best gewaardeerd in kantoor- en kastruimtes in plaats van in de keuken of veranda. Dit komt omdat multiplex weliswaar waterbestendig is, maar niet waterdicht. Overmatig vocht kan het kwetsbare hout gemakkelijk beschadigen.